Масивен паркет

Масивниот паркет одсекогаш бил идеален избор за подови облоги. Различните структури и природни особини на дрвото му даваат уникатност на вашиот под. Зрачи со долгогодишна сигурност и гордост, давајки природна топлина на ентериерот како и естетско доживување. Достапен е во повеќе класи и димензии.
ДАБОВ ПАРКЕТ
(СЕЛЕКТ НАТУР КАНТРИ АНТИКА КАНАДСКИ ДАБ КАНТРИ ПЛУС)
БУКОВ ПАРКЕТ
ЈАСЕН ПАРКЕТ

Масивен дабов паркет

Даб е издржливост, вечност и сила.

Овој тип на дрво се карактеризира со величествената и безвременска убавина.

Изборот Даб се поистоветува со ексклузивен и уникатен под.
класа селект,  натур, кантри
дебелина15 / 18 / 20 / 21 / 22 mm
должина250 / 300 / 350 / 400 / 450 / 500 700 / 900 / 1200 mm
ширина30 / 40 / 42 / 50 / 60 / 70 / 90 mm
влажност8 - 10%
СЕЛЕКТ ДАБЛАКИРАН СО ЕКОЛОШКИ ЛАК
КЛАСА СЕЛЕКТ
СЕЛЕКТ КЛАСА ВО ЕНТЕРИЕР
КЛАСА НАТУР
НАТУР КЛАСА ВО ЕНТЕРИЕР
КЛАСА КАНТРИ
КАНТРИ КЛАСА ВО ЕНТЕРИЕР

Масивен буков паркет

Буковиот паркет прва класа се карактеризира со воедначена текстура на дрвото, со видливи годови со воедначена боја. Во однос на тврдоста буковиот паркет е многу сличен до храстовиот паркет, со тоа што буковото дрво  е многу пораспострането во природата па и затоа му е цената пониска во однос на храстовиот паркет. Влажноста на буковиот паркет потребмо е да биде од 8 - 10%.
Бетонската кошулица треба да биде до 2% влажност и кога се поставува паркетот во зависност од лепакот и температурата на воздухот потребно е да одстои од 7 до 14 дена, па потоа да се обработува со стругање.
Рустикот буков паркет може да има дисколоризација, нагласено шаренило и чворови од 3-5mm (многу ретко).
ПРЕД СТРУГАЊЕ И ЛАКИРАЊЕ
ПРИПРЕМА ЗА ЛАКИРАЊЕ
ЗАВРШНО ЛАКИРАН

Масивен јасен паркет

КЛАСА СЕЛЕКТ
ЗАВРШНО ЛАКИРАН
ЈАСЕН ВО ЕНТЕРИЕР